Prepečeni kruh s mladim graškom i kremom od sira

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

10 min
  1. Mladi grašak kratko blanširajte, ocijedite i ohladite. Rotkvice tanko narežite na kolutiće. U svježi sir dodajte jogurt, senf i nasjeckani vlasac. Posolite, dodajte svježe mljeveni papar i sve dobro promiješajte.
  2. Svaku šnitu kruha tanko premažite ili nakapajte maslinovim uljem pa na gril tavi pecite dok kruh ne dobije lijepu boju s obje strane i postane hrskav. Prepečeni kruh odmah natrljajte češnjakom.
  3. Na svaku šnitu kruha rasporedite kremu od sira, svježe rotkvice i mladi grašak. Sve pospite svježim origanom, krasuljicom i peršinom.

Savjet: Umjesto na gril tavi, kruh možete kratko peći i u pećnici na 200 °C.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 šnite kruha
  • 200 g svježeg sira
  • 2 žlice jogurta
  • 1 žličica dijon senfa
  • 2 žlice sitno nasjeckanog vlasca
  • prstohvat soli
  • svježe mljeveni papar
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 – 2 žlice maslinovog ulja
  • 150 g mladog graška
  • 4 rotkvice
  • šaka svježih zelenih začina – krasuljice, origana, peršina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: