Proljetna povrtna juha

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. U lonac stavite maslinovo ulje, kad se zagrije dodajte nasjeckani luk i pržite 1 – 2 minute.
  2. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i celer nasjeckan na prutiće pa dalje pržite još 2 minute.
  3. Prelijte vodom i ostavite da zakuha, a zatim dodajte prokulice, cvjetaču narezanu na manje cvjetiće i grašak, posolite i kuhajte još 15 minuta. Pred kraj po potrebi još začinite i dodajte nasjeckani peršinov list.

Savjet: U ovu juhicu možete dodati i korijen peršina, korabicu ili drugo sezonsko povrće.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 luk
  • 200 g mrkve
  • 200 g cvjetače 
  • 200 g prokulica
  • 150 g celera
  • 150 g graška
  • 1 šalica narezanog kupusa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 l vode 

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: