Talijanska juha s mesnim okruglicama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. U zdjelu stavite pecivo natrgano na komadiće, prelijte vodom i ostavite 2 minute. Višak vode uklonite, a pecivu dodajte mljeveno meso, nasjeckani luk, jaje, sol i 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista.
  2. Sve dobro promiješajte i ostavite smjesu 10 minuta, a zatim od smjese oblikujte mesne okruglice. U lonac stavite žlicu maslinovog ulja, kad se ugrije dodajte nasjeckani luk i pržite 2 minute, dodajte narezanu mrkvu i celer te nastavite pržiti još minutu, dvije.
  3. Dodajte vodu ili temeljac i pustite da zakuha. Nakon 10 minuta dodajte mesne okruglice i grašak pa kuhajte još 15 minuta. Pred kraj dodajte tjesteninu, po potrebi još začinite i dodajte peršinov list.

Savjet: Mesne okruglice oblikujte vlažnim rukama.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 luk
  • 300 g mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g graška
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 l vode ili povrtnog temeljca
  • 2 šake sitne tjestenine za juhu

Mesne okruglice:

  • 1 mliječno pecivo
  • 300 g mljevene junetine
  • 1 manji luk
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 3 žlice nasjeckanog peršinovog lista

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: