Mini hamburgeri s prženim lukom, špinatom i plavim sirom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

15 min
  1. Meso narežite na kocke, posolite, marinirajte 20 minuta. Sameljite na šajbu 8 mm i drugi put na 4 ili 6 mm.
  2. Pomiješajte i nježno oblikujte 8 burgera debljine 2 cm. Burgere pecite na roštilju s obje strane.
  3. Prerežite pecivo i grillajte mu unutarnju stranu na roštilju uz burgere. U međuvremenu narežite luk na trakice, uvaljajte u oštro brašno i pržite na vrućem ulju, odložite na papirnati ubrus, posolite.
  4. Pečene burgere poslažite u lim, namrvite po njima gorgonzolu i gurnite u pećnicu na 2 minute da se sir rastopi.
  5. Na toplo pecivo stavite listiće špinata, zatim luk, dodajte burger sa sirom, prelijte BBQ umakom, poklopite, probodite čačkalicom i poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 8 mini peciva sa sezamom
  • 500 g junećeg vrata
  • 500 g junećeg flama
  • sol
  • 200 g crvenog luka
  • 100 g oštrog brašna
  • 150 ml ulja za prženje
  • 50 – 60 g baby špinata
  • 100 ml BBQ umaka
  • 200 g gorgonzole

Vino Krauthaker Graševina Vrhunska


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: