Salata s lećom i prženim sirom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Skuhajte leću u slanoj vodi. Blitvu kratko blanširajte u slanoj vodi. Feta sir narežite na deblje prutiće i uvaljajte u brašno. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pržite sir dok ne dobije lijepu boju sa svih strana.
  2. Procijedite leću, stavite je u zdjelu, dodajte nasjeckani luk, narezane rajčice i ocijeđenu blitvu. Začinite solju, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte pripremljeni feta sir i poslužite.

Savjet: Fetu možete nakapati maslinovim uljem i peći u pećnici oko 15 minuta na 200 °C.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g leće
  • 500 g svježih rajčica
  • 300 g mlade blitve
  • 300 g feta sira
  • 2 žlice brašna
  • 1 manji luk
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica limunovog soka
  • ½ žličice soli
  • papar po želji

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: