Otvorena tortilja s ramstekom i svježim povrćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Ramstek nakapajte maslinovim uljem, posolite, popaprite i sve dobro promiješajte. U zagrijanu tavu dodajte 1 žlicu maslinovog ulja pa kad se zagrije dodajte meso i pržite na jakoj vatri 5 minuta, okrenite i pržite još 3 minute.
  2. Maknite s vatre i pokrijte aluminijskom folijom te ostavite da odmori 5 minuta. U tavu stavite narezanu mrkvu i pržite 2 minute, dodajte protisnuti češnjak, promiješajte i maknite s vatre.
  3. Meso narežite na trakice i vratite u tavu skupa sa sokovima koje je pustilo. Luk, krastavac i rajčicu narežite, stavite u zdjelu, dodajte feta sir, maslinovo ulje, limunov sok i prstohvat soli. Sve promiješajte.
  4. Na svaku tortilju stavite par listova zelene salate, rasporedite trakice mesa i narezano povrće s feta sirom. Po potrebi još posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet: Meso prije stavljanja u tavu držite na sobnoj temperaturi barem 20 minuta kako bi se ravnomjerno ispeklo.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g junećeg ramsteka
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • 1 manja mrkva
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 luk
  • 1 manja glavica zelene salate
  • 200 g feta sira
  • 2 svježe rajčice
  • 1 svježi krastavac
  • prstohvat soli
  • 4 velike tortilje

Vino Zlatan Plavac Gran Cru


0,75L

Temp. serviranja:
18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: