Portugalska juha

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Listove kelja narežite na rezance. Na maslinovom ulju pirjajte luk 10 minuta,dodajte poriluk narezan na kolute i kockice krumpira.
  2. Zalijte sa 3 dl vode. Kad je krumpir kuhan,  usitnite štapnim mikserom.
  3. Dodajte vode do željene gustoće, kuhajte dalje i nakon 10 minuta dodajte kelj i nakon 10 minuta kobasicu narezanu na kolute-ona daje miris i okus jelu. Promiješajte i začinite po želji.
  4. Pikantirajte maslinovim uljem, pospite grubo sjeckanim peršinom i poslužite.

Savjet: Kelj možete zamijeniti raštikom​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g krumpira
  • 1 poriluk
  • 1 glavica crvenog luka
  • 200 g kelja ili raštike
  • 250 g dimljene pikantne kobasice
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 vezica peršina-list
  • Sol, papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: