Zapečena tjestenina sa sirom i šparogama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Tjesteninu skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi, ocijedite je i isperite.
  2. Šparogama odstranite donji čvrsti dio i skuhajte ih u kipućoj posoljenoj vodi. Ocijedite ih i ostavite sa strane.
  3. Na zagrijano ulje stavite luk narezan na tanje ploške i pržite ga do zlatnožute boje.
  4. Dodajte protisnuti češnjak, sitno nasjeckanu papričicu, tikvicu narezanu na tanke ploške i kratko pržite.
  5. Dodajte kuhanu tjesteninu, lagano posolite, popaprite i dobro izmiješajte.
  6. Kratko zagrijte, a zatim stavite u namašćenu vatrostalnu posudu.
  7. Kiselo vrhnje pomiješajte sa svježim sirom i umiješajte u tjesteninu. Po vrhu rasporedite kuhane šparoge i pospite preostalim sirom.
  8. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 10 - 15 minuta.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g tjestenine (makaroni, penne ili fusilli)
  • 120 g luka
  • 300 g šparoga
  • 1 tikvica
  • 4 žlice ulja
  • 1 ljuta papričica
  • 3 češnja češnjaka
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • 150 g svježeg sira
  • 50 g naribane gaude
  • sol
  • papar
  • maslac za premazivanje kalupa

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: