Pačje okruglice

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Pačetinu i svinjetinu narežite na manje kocke, stavite ih u posudu i ostavite u hladnjaku na 45 minuta. Meso izvadite, stavite ga u el. sjeckalicu i dobro usitnite. Mlijeko zakuhajte, maknite s vatre pa dodajte panko mrvice, promiješajte i pustite da upiju mlijeko. Po potrebi dodajte još mrvica. Ostavite  da se malo ohladi pa dodajte mljevenom mesu. Dodajte jaja, maslinovo ulje, timijan, bosiljak, 1 žličicu soli, ½ žličice papra, protisnut češnjak i naribani parmezan.
  2. Promiješajte, ali nemojte stiskati. Od dobivene smjese napravite manje kuglice i posložite ih na lim obložen papirom za pečenje. 
  3. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta. Pečene kuglice izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
  4. Džem od brusnica stavite u manju posudu, dodajte 100 ml vode, stavite na laganu vatru i neprestano miješajući kuhajte 5 minuta. Lagano posolite i maknite s vatre.
  5. Pečene kuglice poslužite prelivene umakom na podlozi od pirea od celera.

Savjet: Umjesto panko mrvica možete upotrijebiti i sredinu odstajalog kruha tako da ga naribate na krupni ribež.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g pačjeg mesa
  • 200 g svinjećeg buta
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 75 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 2 češnja češnjaka
  • ½ žličice suhog timijana
  • ½ žličice suhog bosiljka
  • 50 g naribanog parmezana
  • 150 g panko mrvica
  • 150 g džema od brusnica
  • sol
  • papar

Vino Jarec Pinot Bijeli


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: