Čokoladni clafoutis s trešnjama

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

80 min
  1. Trešnjama uklonite peteljke i koštice, ali tako da ostanu cijele. Pospite ih žlicom šećera, nakapajte rakijom i ostavite da odstoje pola sata. 
  2. Plitku, vatrostalnu posudu za pečenje (Ø 18 – 20 cm) premažite maslacem i pospite brašnom. 
  3. Za tijesto pomiješajte jaja, preostali šećer i vanilin šećer pa dodajte brašno pomiješano sa solju i kakaom.
  4. Dobro promiješajte da ne ostane nijedna grudica i lagano umiješajte mlijeko i rastopljeni maslac. 
  5. U pripremljenu posudu rasporedite trešnje i ulijte smjesu za tijesto.
  6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35 minuta. 
  7. Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite topao.
  8. Ako želite, ukrasite kolač svježim trešnjama.

Savjet: Da biste lakše očistili trešnje koristite pribor za vađenje koštice iz maslina.

Sastojci

Za 8 osoba
  • 500 g trešanja
  • 2 žlice rakije od trešanja 
  • 80 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 30 g kakaa u prahu
  • 100 g šećera
  • 3 jaja
  • 300 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 40 g maslaca

 

Za premazivanje posude:

  • maslac

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: