Pikantna orada

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Orade očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  2. Lagano ih posolite i popaprite pa ih iznutra nakapajte limunovim sokom. 
  3. Stavite ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i pecite na 200 °C 20 – 25 minuta. 
  4. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoje nekoliko minuta. 
  5. U tavu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezanu ljutiku i pržite je dok ne dobije zlatnožutu boju.
  6. Dodajte naribani đumbir, na kolutiće narezane feferone, na komade narezane shiitake gljive i pržite ih nekoliko minuta.
  7. Potom dodajte mljevenu papriku, promiješajte, zalijte pasiranom rajčicom s 300 ml vode i kuhajte na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. 
  8. Dodajte med, limunov sok, posolite, popaprite, promiješajte pa u tavu stavite pečenu ribu.
  9. Kuhajte sa svake strane po 2 – 3 minute, maknite s vatre i poslužite posutu peršinom uz prilog po želji.

Savjet: Ako volite pikantno, jelu slobodno dodajte još malo kajenskog papra.

Sastojci

Za 2 osobe
  • 2 orade (po 250 – 300 g)
  • 100 g shiitake gljiva
  • 4 ljutike
  • 2 žličice naribanog đumbira
  • 2 crvena feferona
  • 1 zeleni feferon
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 žličica limunova soka
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: