Hladna juha od trešanja

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Zagrijte 500 ml vode pa dodajte narančin sok, vino, šećer, sol i cimet. 
  2. Dodajte trešnje pa neka se kuhaju nekoliko minuta, a potom umiješajte škrobno brašno razmućeno u malo vode. 
  3. Dio trešanja ostavite za posluživanje, izvadite štapić cimeta, a juhu usitnite štapnim mikserom.
  4. Dobivenoj krem-juhi, ako bude potrebno, dodajte vode ili začina pa je ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. 
  5. U ohlađenu juhu umiješajte slatko vrhnje, cijele trešnje i držite je u hladnjaku do posluživanja.

Savjet: Umjesto slatkog vrhnja možete dodati mlijeko.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g očišćenih trešanja
  • 2 žlice šećera
  • prstohvat soli
  • 1 štapić cimeta
  • sok 1 naranče
  • 100 ml crvenog vina
  • 1 – 2 žličice škrobnog brašna
  • 50 ml slatkog vrhnja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: