Miješana salata s piletinom, lećom i bundevom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Piletinu stavite u posoljenu vrelu vodu, dodajte papar i timijan pa kuhajte oko 20 minuta da omekša.
  2. Bundevu ogulite, izdubite sjemenke i narežite na deblje kriške (ili kocke).
  3. Ciklu ogulite i narežite na veće kocke. 
  4. U posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje stavite bundevu, ciklu i češnjak pa posolite, pospite paprom i nakapajte maslinovim uljem. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 30 minuta. 
  5. Povrće ostavite sa strane da se malo ohladi.
  6. Piletinu natrgajte na komade, dodajte pečeno povrće i leću.
  7. Umiješajte rikolu i nakapajte mješavinom ulja i limunova soka. 
  8. Salatu poslužite odmah na širem tanjuru kao samostalni obrok.

Savjet: Za ovu salatu možete koristiti prethodno kuhanu ili pečenu piletinu.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 pileća filea (300 g)
  • sol
  • crni papar
  • nekoliko grančica timijana
  • 300 g butternut bundeve
  • 3 žlice maslinova ulja 
  • 2 srednje velike svježe cikle (oko 300 g)
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 g kuhane zelene leće (ili konzervirane)
  • 100 g svježe rikole
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 3 žlice limunova soka (ili svijetlog aceta balsamica)

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: