Pileći zabataci s češnjakom u reduciranom umaku

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Piletinu narežite na komade, posolite, popaprite, pospite čilijem u prahu i lagano izmiješajte.
  2. U tavu na zagrijano ulje stavite sitnije narezani luk i pržite ga dok ne omekša. 
  3. Dodajte narezane zabatake, protisnuti češnjak i popržite dok zabataci ne dobiju lijepu zlatnožutu boju. 
  4. Umak od soje pomiješajte s rižinim vinom i šećerom pa prelijte preko piletine. Pirjajte na srednje jakoj vatri nekoliko minuta da se umak malo reducira, maknite s vatre, pospite nasjeckanim stapkama i lišćem celera i poslužite toplo uz rižu ili kus-kus.

Savjet: Jelo možete dodatno posuti poprženim sjemenkama crnog sezma ili lana.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g pilećih zabataka bez kosti
  • 120 g luka
  • 4 češnja češnjaka
  • ¼ žličice mljevenog čilija
  • 50 ml sezamova ulja
  • 2 tanje stapke celera s lišćem
  • 3 žlice soja umaka 
  • 1 žličica šećera
  • 50 ml rižinog vina
  • sol
  • krupno mljeveni papar

Vino Jarec Pinot Bijeli


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: