Kremasti puding s bananom, keksom i šlagom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom, žumanjcima i malo mlijeka. 
  2. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu. Zagrijavajte i miješajte nekoliko minuta da se zgusne pa puding izlijte u posudu i ostavite da se hladi. 
  3. U ohlađeni puding umiješajte slatko vrhnje da dobijete kremu. 
  4. Jedan dio keksa ostavite za ukrašavanje, a ostale zdrobite u komadiće.
  5. Vrhnje istucite u šlag pa umiješajte vanilin šećer i kremasti sir.
  6. U četiri čaše (ili mason staklenke) stavite red keksa i preko njega sloj pudinga. Po njemu posložite banane narezane na ploške, a zatim sloj šlaga. Slažite dalje red keksa, pudinga, banane i završite sa šlagom.
  7. Desert dobro ohladite i poslužite ukrašen komadićima keksa.

Savjet: Nemojte predugo kuhati puding jer zbog žumanjaka mogu nastati grudice.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 pakiranje pudinga od vanilije (40 g)
  • 40 g šećera
  • 500 ml mlijeka
  • 2 žumanjka
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 g keksa (vafli ili graham krekeri)
  • 2 banane
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 60 g kremastog sira (mascarpone)
  • 1 vanilin šećer

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: