Kruške s medom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Kruške prerežite, izdubite sjemenke i polovice posložite u posudu za pečenje prekrivenu masnim papirom. Dno krušaka možete lagano odrezati da budu stabilnije. 
  2. Za nadjev izmiješajte sir sa slatkim vrhnjem, vanilin šećerom i koricom limuna. Kruške napunite nadjevom, poravnajte pa ih prelijte medom. 
  3. Po površini pospite cimetom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C da se peku dok ne omekšaju, ovisno o tome koliko su zrele.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 zrele kruške (Williams)
  • 4 žlice meda
  • 1 žličica cimeta u prahu

Nadjev:

  • 150 g ricotta sira
  • 2 žlice slatkog vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica ½ limuna

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: