Pečene jabuke s cimetom, šećerom i džemom od aronije

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Jabukama izdubite sredinu i tako ih očistite od sjemenki. 
  2. Grubo samljevene bademe pomiješajte sa šećerom, džemom od aronije, otopljenim maslacem, limunovim sokom i cimetom. 
  3. Dobivenom smjesom napunite jabuke i posložite ih u dublju namašćenu posudu za pečenje. Ulijte nekoliko žlica vode i pecite oko 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C dok jabuke ne omekšaju. 
  4. Pečene jabuke poslužite tople, prelivene umakom koji je nastao pečenjem.

Savjet: Umjesto badema možete koristiti orahe koji se odlično slažu s jabukama.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 jabuke srednje veličine
  • 120 g badema
  • 2 žlice šećera
  • 40 g maslaca
  • 1 žlica soka limuna
  • ½ žličice cimeta
  • 100 g džema od aronije

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: