Svinjska vratina s kremom u dvije boje

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Vratinu mariniramo senfom i začinima. Zapečemo na tavi te podlijemo bijelim vinom i ostavimo da lagano krčka. Prvu kremu pravimo od naribane mrkve i luka, a drugu od cikle. Svaka krema se prodinsta te se sa štapnim mikserom usitni i protisne kroz cijedilo. U kremu od mrkve doda se malo kiselog vrhnja i vlasca, a u kremu sa ciklom malo jogurta. Kreme se mogu napraviti i čvršće pa ispeći u pečnici uz dodatak pecilnog praška u kolačiće. 
  2. Sve se servira na veliki tanjur u nizu kako bi se istakle boje kreme te vratina s umakom.

 

Sastojci

Za 0 osoba
  • 4 odreska svinjskog vrata cca. 2 cm debljine
  • 4 mrkve
  • 2 crvena luka
  • 0.5 kg cikle
  • sjeckani vlasac
  • 1 čvrsti jogurt
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 dcl bijelog vina (slatkastih nota)
  • začini ( sol, šareni papar, čili, )

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: