Juha od škampa

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Izvadite meso repa škampa iz oklopa i uklonite crnu traku iz unutrašnjosti, operite ih i ocijedite te osušite kuhinjskom krpom i razrežite na 2-3 dijela.
  2. Mrkvu očistite i narežite na kolutiće. Bob prelijte vrelom vodom, ocijedite ga i skinite mu kožicu. Stavite u lonac repu narezanu na kockice, mrkvu, češnjak i oprani bob te dodajte 1,5 l vode. Stavite lonac na vatru, pustite da zakuha, posolite, popaprite i kuhajte 20 minuta.
  3. Propirjajte ljutiku na ulju, dodajte škampe i pirjajte dok ne porumene. Dodajte škampe u juhu i kuhajte još 5 minuta.
  4. Poslužite vruće.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300g repova škampa
  • 150g repe
  • 200g riže
  • 1 mrkva
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 ljutika
  • 150g oljuštenog boba
  • 2 žlice djevičanskog maslinova ulja
  • sol i papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: