Piletina s porilukom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. U mužaru usitnite sjemenke gorušice u prah. Grančicu ružmarina očistite od tvrdih dijelova pa listiće sitno nasjeckajte. Pileća prsa posolite, popaprite, dodajte ružmarin i gorušicu i dobro utrljajte. Prelijte maslinovim uljem i ostavite sa strane da se marinira.
  2. Poriluk dobro operite i ukoso izrežite. Češnjak narežite na listiće. Na maslinovom ulju dobro prepržite pileća prsa, dodajte poriluk i češnjak, podlijte bijelim vinom i pirjajte 20tak minuta na laganoj vatri.
  3. 200g kuskusa prelijte sa 200 ml kipuće vode i ostavite da nabubri. Piletinu izvadite na ugrijani tanjur, u umak dodajte vrhnje za kuhanje i 1 žlicu senfa. Pustite da provrije, vratite meso u umak i servirajte.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500g pilećih prsa
  • 75ml vrhnja za kuhanje
  • kuskus
  • 2 manja poriluka
  • 4 režnja češnjaka
  • 4 žličice gorušice
  • ružmarin
  • 250ml bijelog vina
  • 1 žlica senfa
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Vino Daruvar Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
8-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: