Čokoladni kolač s kruškom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kakaom, cimetom, kardamomom i đumbirom. Maslac sobne temperature, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte otopljenu čokoladu i jedno po jedno jaje uz miješanje. Zatim dodajte mlijeko, liker od kruške i pripremljeno brašno. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen duguljasti kalup (34 × 10 cm). 
  2. Kruške operite, odrežite im donji dio (da ravno stoje), ostavite peteljku i po mogućnosti izdubite sjemenke. Kruške uspravno utisnite u smjesu u kalupu. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 35 minuta. Kolač ohladite i poslužite.

Savjet: Gotov kolač posipajte šećerom u prahu ili kakaom.​

Sastojci

Za 8 osoba
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 6 jaja
  • 130 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 300 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 20 g kakaa
  • 150 g čokolade
  • 30 ml likera od kruške
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • ½ žličice kardamoma u prahu
  • ½ žličice đumbira u prahu
  • 3 – 4 srednje zrele kruške (viljamovke)

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: