Pečeni kunić

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

75 min
  1. Kunića narežite na veće komade, posolite ga, popaprite pa pospite nasjeckanom kaduljom i origanom. 
  2. U dublju posudu za pečenje stavite meso, dodajte oguljen i na kocke narezan krumpir, cijele češnje češnjaka i ljutiku. Sve prelijte maslinovim uljem, prošekom i crnim vinom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 60 – 70 minuta. Tijekom pečenja meso podlijevajte vlastitim sokom.
  3. Poslužite uz knedle od kruha ili njoke.

Savjet: Za blago slatkast okus možete u lim dodati nekoliko suhih šljiva bez koštica.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kunić (oko 1 kg)
  • 300 g krumpira
  • 25 ml maslinova ulja
  • 1 lovorov list
  • 4 – 5 listića kadulje
  • 3 ljutike
  • 1 žličica nasjeckanog svježeg origana
  • 50 ml prošeka
  • 150 ml crnog vina
  • 3 češnja češnjaka
  • papar i sol

Vino Orahovica Frankovka


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: