Topla salata od ječma sa sjemenkama nara

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Stavite ječam kuhati u posoljenu vodu. 
  2. Mrkvu ogulite i narežite na tanke rezance na mandolini za povrće ili na mesoreznici. Rezance mrkve popržite pola minute u vrućem maslinovu ulju (50 ml). 
  3. Nar ogulite i očistite da dobijete sjemenke. Naranču iscijedite. Sitno nasjeckajte kopar. 
  4. Umiješajte mrkvu u kuhani ječam, začinite preostalim maslinovim uljem i narančinim sokom, posipajte koprom i sjemenkama nara, dekorirajte listićem mente i poslužite.

Savjet: Volite li gorče okuse, umjesto naranče koristite grejp.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g ječma
  • 400 g mrkve
  • 1 nar
  • sok 1 naranče
  • 1 vezica kopra
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • 3 – 4 listića svježe mente

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: