Gratinirana blitva i rotkvice s pinjolima i parmezanom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Rotkvice očistite i prerežite popola. Blitvu krupno narežite. 
  2. Na pola maslinova ulja kratko propirjajte kolute mladog luka, dodajte listiće češnjaka i blitvu i pirjajte kratko, samo da uvene, pa posolite. 
  3. Prebacite u posudu za pečenje, dodajte rotkvice i pinjole, pospite naribanim parmezanom i krupno nasjeckanim listićima peršina. Prelijte preostalim uljem i zapecite u pećnici na 200 °C desetak minuta.

Savjet: U jelo možete dodati i nekoliko prokulica.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g blitve
  • 300 g rotkvica raznih vrsta
  • 150 g mladog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 10 g peršina
  • 20 g pinjola
  • 60 g parmezana
  • 80 ml maslinovog ulja
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: