Bruschetta s gljivama i rajčicom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Na zagrijano ulje stavite na listiće narezane šampinjone i pržite ih na jačoj vatri dok tekućina ne ispari.
  2. Gljive posolite i popaprite. Ciabatte prerežite i zagrijte (prerezani dio) na tavi. Ako vam je zgodnije, kriške kruha možete zagrijati i u tosteru. Preko toplog kruha stavite plošku sira i 1 - 2 žlice isprženih gljiva.
  3. Pospite češnjakom narezanim na tanke listiće i koprom. Poslužite tople bruschette s narezanom rajčicom i začinjene svježim koprom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 mala ciabatta kruha
  • 8 ploški sira (edamac, gauda…)
  • 2 žlice ulja
  • 400 g malih šampinjona
  • sol
  • papar
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • 600 g rajčica

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: