Juha od lososa s krumpirom i mrkvom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Losos narežite na kocke i nakapajte sokom 1 limuna. 
  2. Na maslacu pirjajte sitno nasjeckan luk, kad uvene, zabijelite nasjeckan češnjak. Dodajte kocke krumpira i mrkve, podlijte bijelim vinom. 
  3. Kuhajte 3 – 4 minute da se alkohol reducira, posolite, dodajte lovorov list i prelijte temeljcem. Kad povrće omekša, dodajte kocke lososa i kuhajte 5 minuta. 
  4. Prelijte vrhnjem i prokuhajte. Juhu pospite grubo narezanim listićima peršina, začinite po želji svježe mljevenim paprom i poslužite uz krišku limuna.

Savjet: Za kuhanje koristite suho bijelo vino koje će najbolje istaknuti aromu jela.​

Sastojci

Za 8 osoba
  • 500 g fileta lososa
  • 500 g krumpira
  • 50 g mrkve
  • 140 g crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 lovorov list
  • 150 ml bijelog vina
  • 800 ml ribljeg temeljca
  • 50 g maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 limuna
  • sol, šareni papar
  • 1– 2 grančice
  • svježeg peršina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: