Krem juha od cvjetače s brusketama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Cvjetaču očistite i odvojite cvjetove, a od listova i stabljike skuhajte temeljac. 
  2. Luk nasitno nasjeckajte i pirjajte na 40 ml maslinova ulja 10 minuta. Dodajte nasitno nasjeckan 1 češanj češnjaka, kratko zabijelite pa dodajte krumpir narezan na kockice i na listiće narezan maslac (60 g). Miješajte i podlijevajte temeljcem od cvjetače. 
  3. Kad je krumpir napola kuhan, dodajte cvjetove cvjetače, posolite i nastavite kuhati. Juhu izmiksajte štapnim mikserom pa dodajte temeljca do željene gustoće, podlijte vrhnjem za kuhanje i prokuhajte. 
  4. Zamiješajte 100 g maslaca, 30 ml maslinova ulja, 1 – 2 nasjeckana češnja češnjaka i nasjeckan peršin te blago posolite. 
  5. Baget vodoravno prerežite, premažite obje polovice i zapecite u pećnici pod gornjim grijačem. Juhu pikantirajte s nekoliko kapi maslinova ulja, pospite listićima timijana i poslužite uz komadiće tostiranog bageta.

Savjet: Umjesto cvjetače isprobajte juhu s brokulom.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 100 g crvenog luka
  • 2– 3 češnja češnjaka
  • 200 g krumpira
  • 500 g cvjetače
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 160 g maslaca
  • 70 ml maslinova ulja
  • sol
  • 1 baget
  • 4– 5 grančica svježeg peršina
  • 1– 2 grančice svježeg timijana

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: