Mediteranska pileća salata

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Pileća prsa operite, posušite papirnatim ubrusom i narežite na manje odreske. Lagano ih posolite, popaprite i natrljajte crvenom paprikom. Pustite da odstoje 15-ak minuta. Ispecite ih u tavi na zagrijanom ulju do lijepe zlatne boje pa ih izvadite i ostavite na stranu.
  2. Poriluk očistite, operite i narežite na kolutiće. Kratko ga popržite u tavi u kojoj ste pekli piletinu ili skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi.
  3. Ostatak povrća očistite i operite. Feta sir narežite na kockice, luk i krastavce narežite na ploške, a mini rajčice prerežite popola.
  4. U veću zdjelu stavite piletinu, poriluk, feta sir, rokulu, ljubičasti luk, rajčice i krastavce. Pomiješajte maslinovo ulje, ocat i sušeni bosiljak. Prelijte preko sastojaka u zdjeli, posolite, popaprite i izmiješajte. 
  5. Odmah poslužite ukrašeno listićima peršina. Umjesto piletine, za ovu salatu možete koristiti i druge, mekše vrste mesa.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 500 g pilećih prsa
  • ½ žličice crvene paprike
  • 3 žlice ulja
  • 150 g feta sira
  • 100 g ljubičastog luka
  • 100 g mini rajčice
  • 1 manji krastavac
  • 1 poriluk
  • 25 g rokule
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice vinskog octa
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • nekoliko grančica peršina
  • sol
  • grubo mljeveni papar

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: