Lisnato tijesto sa šampinjonima, tikvicama i mini rajčicom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Raširite tijesto, premažite ga maslinovim uljem i razrežite na pravokutnike 5 x 9 cm. Rajčice raspolovite, tikvice i šampinjone narežite na tanke ploške. 
  2. Na trećinu tijesta stavite ploške gljiva, začinite solju i paprom. Na drugu trećinu stavite ploške tikvica, posolite i pospite sezamom. Na preostalo tijesto stavite polovice rajčice, posolite, pospite origanom ili sitno sjeckanim bosiljkom. 
  3. Pecite oko 10 minuta u predgrijanoj pećnici na 210 °C. Poslužite toplo.

Savjet: Povrće začinite dobro kako bi moglo razviti primamljiv okus.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 x 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 160 g mini rajčica
  • 100 g krupnih šampinjona
  • 150 – 200 g tikvica
  • 40 ml maslinova ulja
  • sol, papar, origano, sezam

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: