Lagani biftek s aromatičnim špagetima

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Goveđi file narežite na medaljone debljine 3 centimetra, posolite ih i popaprite. Pržite ih na dobro zagrijanom maslinovu ulju oko tri minute sa svake strane, tako da se izvana zarumene, a iznutra ostanu nježnoružičasti. 
  2. Dodajte maslac, a kad se rastopi, zalijte konjakom i flambirajte. Biftek izvadite i stavite ga na toplo mjesto da se meso odmori. 
  3. Špagete skuhajte u blago posoljenoj vodi. Ocijedite ih, isperite i ostavite sa strane. Na zagrijanom sezamovu ulju u dubokoj tavi ili woku kratko pržite češnjak i mladi luk narezan na kolutiće. U tavu stavite kuhane špagete i dobro izmiješajte. 
  4. Kad se špageti dobro zagriju, dodajte im naribani đumbir, umak od soje i popaprite. Dobro promiješajte, maknite s vatre, pospite sjemenkama sezama i poslužite uz pečeni biftek preliven umakom u kojem se pekao.

Savjet: Pečeni biftek prekrijte folijom da se ne hladi, ali ga ostavite da odstoji barem pet minuta.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g goveđeg filea (biftek)
  • 30 ml maslinova ulja
  • 25 g maslaca
  • 25 ml konjaka
  • sol i papar

Za prilog:

  • 200 g tanjih špageta
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 mlada luka
  • 50 ml sezamova ulja
  • 100 ml umaka od soje
  • 2 žličice naribanog đumbira
  • 2 žlice poprženih sjemenki sezama
  • sol i papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: