Krem juha od graška

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Grašak blanširajte u kipućoj slanoj vodi 1 minutu. Treba vam 600 – 800 ml vode. 
  2. Na maslinovu ulju na laganoj vatri popržite luk do zlatnožute boje, dodajte maslac pa lagano miješajte da maslac emulgira. Zatim dodajte sitno sjeckani češnjak, pustite da zabijeli pa podlijte s malo vode u kojoj ste blanširali grašak, dodajte 1/4 graška, podlijte vodom od graška da je povrće pokriveno, kuhajte 5 minuta. Usitnite štapnim mikserom, dodajte vode od graška do željene gustoće, dodajte preostali grašak, po potrebi začinite i prokuhajte.

Savjet: Za dozu kremoznosti u juhu možete dodati i malo vrhnja.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g očišćenog mladog graška
  • 150 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 30 ml maslinova ulja
  • 50 g maslaca
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: