Okroshka – ruska hladna juha

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Krumpir narežite na kockice 1 x 1 cm i kuhajte u slanoj vodi, nemojte ga prekuhati. 
  2. Jaja kuhajte 8 minuta, ohladite, ogulite i narežite na kockice. Na sitne kockice narežite šunku, krastavac, rotkvice i mladi luk. 
  3. Neposredno prije posluživanja zalijte kockice povrća, šunke i jaja hladnim kefirom i mineralnom vodom, začinite solju i šećerom i pospite sjeckanim koprom. 
  4. Uz ovu osvježavajuću juhu poslužite tamni raženi kruh.

Savjet: Prije pripreme mladi luk narežite, posolite i usitnite štapnim mikserom pa pomiješajte s rotkvicama i potom dodajte ostalim sastojcima, juha će biti još ukusnija.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g šunke
  • 200 g krumpira
  • 4 jaja
  • 150 g svježeg krastavca
  • 100 g rotkvica
  • 100 g mladog luka
  • 1/2 vezice kopra
  • 600 ml kefira
  • 200 ml mineralne vode
  • 1/2 žličice šećera
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: