Nicoise salata

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Jaja kuhajte u kipućoj vodi 5 – 6 minuta, ohladite i ogulite. Mahune kratko blanširajte da ostanu zelene i hrskave. 
  2. Narežite tunu da dobijete 4 odreska, posolite i pecite na grill tavi na 30 ml maslinova ulja. Tunu pecite po želji slabo, srednje ili jako. 
  3. Rajčicu narežite na kriške i prepecite u tavi s tunom pola minute. Rotkvice narežite na ploške, jaja na četvrtine. 
  4. Rasporedite zelenu salatu u tanjure, dodajte masline, mahune, češnjak, rotkvice, začinite solju, maslinovim uljem i vinskim octom, dodajte četvrtine jaja i inćune. 
  5. Na vrh stavite tunu i rajčice, začinite svježe mljevenim paprom. Na tunu položite žlicu tapenade od maslina i poslužite.

Savjet: Tunu je potrebno, poput mesa, prvo dobro zapeći izvana pa onda dovršiti da se sačuva sočnost.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g svježe tune
  • 4 jaja
  • 250 – 300 g rajčice
  • 100 g crnih maslina bez koštica
  • 100 g zelenih maslina bez koštica
  • 80 g ukiseljenog češnjaka
  • 80 g mariniranih inćuna
  • 200 g zelenih mahuna
  • 150 – 200 g mlade zelene salate
  • 60 g rotkvica
  • 90 ml maslinova ulja
  • 30 ml bijelog vinskog octa
  • sol, papar
  • 60 g tapenade od maslina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: