Palačinke s tofuom, špinatom, lukom i češnjakom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Miksajte jaja, sol i pola količine mlijeka, dodajte brašno, miješajte. Dobivenu gustu smjesu razrijedite dodavanjem mlijeka i mineralne vode do željene gustoće. Pustite da tijesto odstoji 15 minuta. 
  2. Dok tijesto odmara, napravite nadjev. Špinat blanširajte, ohladite i nasjeckajte. Luk sitno nasjeckajte i popržite na maslinovom ulju da uvene. Sitno nasjeckajte 3 – 4 listića bosiljka, dodajte špinatu, dodajte poprženi luk, sjeckani češnjak i sitno sjeckani tofu, posolite i promiješajte. 
  3. Ispecite palačinke, napunite ih nadjevom i poslužite ukrašene listićima svježeg bosiljka.

Savjet: Za bolji okus tofua uvaljajte ga u kukuruzni škrob i pržite, tako će biti savršeno hrskav.

Sastojci

Za 4 osobe

Tijesto za palačinke:

  • 2 jaja
  • 300 ml mlijeka
  • 200 ml mineralne vode
  • 250 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 40 g rastopljenog maslaca

Nadjev:

  • 200 g svježeg špinata
  • 300 g tofua
  • 100 g crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 5 – 6 listića svježeg bosiljka
  • sol
  • 30 ml maslinova ulja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: