Pileći file u paniru od maka i mirodija s prilogom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Oba brašna, zobene pahuljice, muškatni oraščić, luk u granulama i mak pomiješajte. Pileći file narežite na prutiće ili medaljone. Začinite meso solju. 
  2. Dva bjelanjka i 30 ml vode dobro istucite te piletinu umočite prvo u bjelanjke pa u panir s makom. Pohajte u dubokoj masnoći. 
  3. Na maslacu zapržite crveni luk, dodajte nasjeckani češnjak, kratko propirjajte te podlijte vodom. Dodajte narezane i oprane mahune i začinite solju i paprom te pri kraju dodajte mileram. Mahune bi trebale ostati al dente.

Savjet: Za paniranje koristite samo bjelanjak umjesto cijelog jajeta da biste dobili hrskaviji i laganiji obrok.

Sastojci

Za 4 osobe
  •  ½ kg pilećeg filea
  • 30 g maka
  • 2 bjelanjka
  •  luk u granulama
  • 50 g zobenih pahuljica
  • ulje
  • 100 g oštrog brašna
  • 70 g glatkog brašna
  • muškatni oraščić
  • 400 g mahuna
  • 200 ml milerama
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 100 g maslaca
  • 300 ml ulja
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: