Kremasta juha od graška

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Očistite grašak pa ga pirjajte na maslacu. Podlijte sa 50 ml temeljca i kuhajte 5 minuta, a potom dodajte još 350 ml temeljca pa nastavite kuhati dok grašak ne omekša. 
  2. Odvojite dvije žlice graška sa strane, a ostatak usitnite štapnim mikserom, dodajte preostali temeljac da postignete željenu gustoću, prokuhajte i propasirajte kroz sito. 
  3. Legirajte slatkim vrhnjem (postupno ga dodajte u juhu), pikantirajte s nekoliko kapi maslinova ulja i promiješajte. Dodajte grašak i poslužite uz tostirani kruh.

Savjet: Uključite djecu u čišćenje graška jer će to njima biti kao svojevrsna igra.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg svježega graška u ljusci
  • 50 g maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: