Gulaš u kotliću

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

200 min
  1. Narežite crveni luk na ploškice i miješajući pirjajte na masti na laganoj vatri 1 sat. Zatim na luk dodajte grubo narezane češnjeve češnjaka, popržite pa dodajte koncentrat rajčice, promiješajte pa dodajte meso narezano na kocke, posolite i lagano krčkajte 2 sata uz povremeno podlijevanje crnim vinom. 
  2. Mrkvu i peršin ogulite, mrkvu narežite po duljini, glavicu češnjaka poprečno prepolovite. Kuhačom pomaknite meso u jednu stranu kotlića pa dodajte narezanu mrkvu, peršin i češnjak, nastavite dalje krčkati bez miješanja još pola sata. 
  3. Po potrebi još podlijte vinom, začinite solju i paprom, poslužite.

Savjet: Za još bolji okus gulaša, kockice mesa pospite mljevenom paprikom pa popržite na ulju.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,2 kg junetine
  • 1,2 kg crvenog luka
  • 3 – 4 češnja češnjaka
  • 100 g svinjske masti
  • 50 g rajčice – koncentrat
  • 600 g mrkve
  • 200 g korijena peršina
  • 500 ml crnog vina
  • 1 glavica češnjaka
  • sol, papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: