Recepti
/
Juhe
Islandska juha od lososa i kozica
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
40 min
Ribu narežite na kocke, odvojite trećinu sa strane. Kozicama (300 g) odstranite tvrdi repić i narežite na manje komade. Usitnite luk, poriluk i celer, krumpir narežite na kockice.
Na maslacu pirjajte luk i poriluk desetak minuta, dodajte kockice krumpira, celer, promiješajte, podlijte bijelim vinom. Kuhajte 3 – 4 minute da alkohol reducira, posolite pa dodajte koncentrat rajčice i ocat, podlijte temeljcem.
Kad krumpir omekša, dodajte 200 g lososa i kozice, kuhajte 5 minuta, zalijte zobenim vrhnjem, prokuhajte. Na maslinovom ulju popecite 100 g lososa i 4 kozice, posolite i dodajte u juhu neposredno prije posluživanja. Začinite juhu okretom svježe mljevenog papra.
Savjet:
Umjesto zobenog, možete koristiti i vrhnje za kuhanje, odnosno slatko vrhnje.
Sastojci
Za
4
osobe
300 g Premium smrznutih repova kozica + 4 kom
300 g fileta lososa
100 g crvenog luka
200 g poriluka
250 g krumpira
2 stabljike celera
10 g koncentrata rajčice
20 ml vinskog octa
150 ml bijelog vina
50 g maslaca
600 ml ribljeg temeljca
100 ml zobenog vrhnja
30 ml maslinovog ulja
sol, papar
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Bio poriluk Natur*pur
Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L
File lososa
Koncentrat rajčice S-BUDGET, 200g
SPAR PREMIUM divovske kozice, 500g