Divljač u umaku od brusnica

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Meso očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom pa ga narežite na veće komade. Lagano ga posolite i popaprite. 
  2. Od ulja, timijana, protisnutog češnjaka i vinskog octa pripremite marinadu, njome prelijte meso i ostavite ga stajati pokriveno nekoliko sati ili preko noći. 
  3. Popržite ga u dubljoj posudi na zagrijanome maslacu, podlijte s 300 ml vode i pirjajte poklopljeno dok meso ne omekša. Dodajte brusnice, šećer, vino, džem i pirjajte još 7 – 8 minuta. Poslužite uz njoke ili drugi prilog po želji.

Savjet: Umjesto svježih možete upotrijebiti i zamrznute brusnice.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg mesa vepra ili jelena od buta
  • 50 ml vinskog octa
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 ml ulja
  • 50 g maslaca
  • 1 žličica suhog timijana
  • 200 g svježih brusnica
  • 1 žlica šećera
  • 200 ml crnog vina
  • 2 žlice džema od brusnica
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: