Recepti
/
Sezonska kuhinja
Meso iz rasola, bijeli žganci i dinstano zelje
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
0 min
Meso narežemo na komade veličine za porciju i operemo vodom. Stavimo u lonac s vodom te prokuhamo 15-20 min. Opet operemo, vratimo u lonac, podlijemo vinom i s malo vode. Stavimo svinjsku mast, jedan luk crveni rezan na četvrtine te češnjak u komadu, poklopimo te pustimo da se kuha. Kad tekućina ispari, zapečemo sa svih strana. Meso mora biti mekano.
Kiseli kupus narežemo na deblje rezance, operemo ako je prekiseo te izdinstamo na špeku i crvenom luku, lovoru i na kraju dodamo malo mljevenog papra.
Oguljeni krumpir kuhamo u posoljenoj vodi. Procijedimo i sačuvamo vodu. Napravimo pire, vratimo u lonac. Dodamo vodu koju smo sačuvali te oštro brašno. Kuhamo 10 min uz miješanje. Napravimo žličnjake koje stavljamo u tavu s malo masti i još malo zapečemo te prelijemo dinstanim lukom na masti. Luk mora biti zapržen na smeđe.
Sastojci
Za
0
osoba
Meso iz paca
Svinjska mast, 400 g
Luk crveni, 6 kom
Češnjak, 2 češnja
Brašno oštro, 300 g
Krumpir, 5 kom
Kiseli kupus glavica, 1 kom
Špek (mekši), 200 g
Bijelo vino, 2 dl
Lovor list, 2 kom
Papar
Sol
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: