Pijetao u vinu

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Posolite pijetla iznutra i izvana, ostavite da se meso prožme dok pripremate povrće. Krumpir ogulite, narežite na veće kocke, luk i mrkvu narežite na četvrtine. Izaberite posudu za pečenje s poklopcem, zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Posudu premažite svinjskom masti, stavite pijetla, okolo dodajte krumpir, mrkvu, luk i češnje češnjaka. Povrće začinite solju, paprom i majčinom dušicom, prelijte sve crnim vinom, poklopite i pecite 30 minuta.
  3. Nakon 30 minuta maknite poklopac te pecite još 45 minuta. Dekorirajte grančicom svježeg ružmarina i poslužite. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 pijetao oko 1,5kg
  • 1kg krumpira
  • 200g mrkve
  • 200g crvenog luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 40g svinjske masti
  • 400ml crnog vina
  • sol, papar, majčina dušica
  • 1 grančica ružmarina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: