Gusta juha od slanutka i boba

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Na 70 ml ulja zažutite sjeckani luk, dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite samo da zabijeli. Dodajte ječam i leću, zalijte temeljcem, posolite, kuhajte na laganoj vatri pola sata. 
  2. Dodajte bob i slanutak, prokuhajte 5 – 6 minuta, maknite s vatre, pospite sitno sjeckanim peršinom. Prije posluživanja juhu pikantirajte preostalim maslinovim uljem i dekorirajte grančicom svježeg ružmarina.

Savjet: Koristite li svježi bob, prije dodavanju u juhu lagano ga blanširajte kako biste lakše uklonili opnu.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g slanutka (konzerva)
  • 200 g boba
  • 100 g ječma
  • 100 g zelene leće
  • 150 g crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml maslinova ulja
  • 1,2 l povrtnog temeljca
  • sol
  • 10 g peršinova lista
  • 1 grančica ružmarina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: