Kocke sa sirom i čokoladom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

80 min
  1. Brašno pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i praškom za pecivo. Dodajte maslac narezan na listiće, žumanjke, bademe i sve zajedno izmiješajte mikserom da dobijete rahlu smjesu. Stavite je u posudu za pečenje (30 × 20 cm) obloženu papirom za pečenje i pritisnite tako da dobijete ravnomjernu podlogu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko15 minuta pa izvadite da se potpuno ohladi.
  2. Siru dodajte slatko vrhnje, šećer, vanilin šećer, škrobno brašno i jaja pa sve dobro izmiješajte.
  3. Pripremite čokoladnu kremu tako da natrganu čokoladu prelijete zagrijanim slatkim vrhnjem i miješate da se otopi. Zatim dodajte maslac i nastavite miješati da dobijete jednoličnu kremu.
  4. Mliječnu čokoladu otopite u zagrijanom maslacu.
  5. Na ohlađeno tijesto stavite sloj čokoladne kreme (polovinu) i preko nje nanesite sirni nadjev. Preko njega izlijte ostatak čokoladne kreme i prošarajte pripremljenom mliječnom čokoladom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 160 °C na oko 50 minuta. Kolač dobro ohladite, narežite na kocke i poslužite.

Sastojci

Za 6 osoba

Tijesto:

  • 200 g brašna
  • 50 g mljevenih badema
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 žumanjaka
  • 140 g maslaca

Sirni nadjev:

  • 500 g kremastog sira
  • 100 g slatkog vrhnja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 2 jaja

Čokoladna krema:

  • 200 g čokolade s puno kakaa
  • 70 g maslaca
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g mliječne čokolade
  • 60 g maslaca

Marsala Lombardo


0,75L

Temp. serviranja:
12-13ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: