Domaća juha s jajima i povrćem

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Narežite mrkvu i stapku celera na ploške, krumpir na kocke, a kelj na rezance.
  2. Dodajte u 1 l uzavrele vode povrće, gljive, nasjeckani češnjak, luk, đumbir, sol, papar i kuhajte 15 minuta.
  3. Zatim dodajte sezamovo ulje, umak od soje i kukuruzni škrob razmućen u malo vode.
  4. Jajima dodajte 2 žlice vode i umutite vilicom. Ugasite vatru i u juhu, uz miješanje, dodajte jaja. Miješajte sve dok juha ne postane prozirna pa je poslužite.

Savjet: Juhu možete pripremiti na pilećem temeljcu ili joj dodati malo pilećeg mesa narezanog na štapiće.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 mrkva
  • 300 g krumpira
  • 200 g kelja
  • 1 stapka celera
  • 100 g shii-take gljiva
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 ploške svježeg đumbira
  • 1 mladi luk
  • 2 žličice svijetlog umaka od soje
  • sol
  • papar
  • 1 žlica sezamova ulja
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 3 jaja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: