Marinirane masline

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

15 min
  1. Masline isperite u mlakoj vodi, ocijedite i osušite. Limun izrežite na manje komadiće, češnjak na ploškice, a lovor i majčinu dušicu usitnite.
  2. Začine rasporedite u staklenke, tako da ih stavite na dno, napunite maslinama i na vrh opet stavite začine. U svaku staklenku ulijte 2 žlice octa i ulja toliko da masline budu prekrivene. Staklenke čvrsto zatvorite. Ostavite masline da se mariniraju 30 dana. Izvrsna grickalica za iznenadne goste uz par šnita prepečenog kruha.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1kg velikih zelenih i crnih maslina s košticom
  • 2 nešpricana limuna
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 3dl octa od bijelog vina
  • 7,5 dl maslinova ulja
  • 3 grančice majčine dušice
  • 1 šaka lovorova lista
  • 1 žlica papra u zrnu

Vino Toljanić Vrbnička žlahtina


0,75L

Temp. serviranja:
8-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: