Bogati složenac

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Krumpir ogulite i naribajte pa ga pomješajte s vrhnjem i jajem. Posolite i poparite.
  2. Na ulju popržiti sitno sjeckani luk, sitno sjeckanu mrkvu i čvrsti dio brokule (stabljika)
  3. Na to dodajte mljeveno juneće meso, posolite, popaprite i dodajte malo mljevene crvene paprike. Sve kratko popržite dok ne ispari tekućina a meso se lagano počne razdvajati.
  4. Cvjetove brokule kratko prokuhajte u malo vode tek da malo omekšaju.
  5. U posudu za pečenje složite prvo smjesu s naribanim krumpirom, poredajte cvjetove brokule, pa posložite dinstano mljeveno meso s povrćem i na kraju na sve to naribajte sir.
  6. Pecite na 180°C oko 30 minuta dok se sve lijepo ne zapeče. Poslužite s naribanim parmezanom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g mljevenog junećeg mesa
  • 800 g krumpira
  • 500 g brokule
  • 1 jaje
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 mrkve
  • 150 g sira gauda
  • slatka mljevena paprika
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Vino Madirazza Plavac mali vrhunski


0,75L

Temp. serviranja:
18-20ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: