Pileća juha s povrćem

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezan luk i kratko ga pržite da postane staklast.
  2. Dodajte na kockice narezane mrkvu i celer, protisnuti češnjak, piletinu narezanu na kockice i sve kratko pržite.
  3. Umiješajte krumpir narezan na kockice, oguljenu i na kockice narezanu rajčicu bez koštica, prelijte toplom vodom da prekrije sadržaj (oko 1,2 l). Kad juha zakuha, posolite je, popaprite i na laganoj vatri kuhajte oko 30 minuta.
  4. Gotovu juhu pospite peršinom i vlascem te poslužite toplu.

Savjet: U juhu možete dodati i drugo povrće – cvjetaču, grašak, kelj i sl.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g pilećeg filea
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 50 g luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 200 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 400 g krumpira
  • 1 veća rajčica
  • ½ žlice nasjeckanog peršina
  • 1 žlica narezanog vlasca
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: