Štrudla od jabuka s grizom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Mikserom izmješajte jaja, šećer i vanilin šećer dok ne postane kremasto. Malo po malo dodajte ulje miksajući na maloj brzini. Dodajte jogurt, griz i prašak za pecivo. Sve dobro izmješajte i ostavite da stoji cca 15 min. da griz nabubri. Za to vrijeme ogulite i naribajte jabuke.
  2. Odvojite tri kore za savijaču. Na prvu koru stavite dio nadjeva, preklopite drugom korom, ponovno premažite, preklopite trecom korom koju premažete nadjevom i po njoj rasporedite 1/3 ribanih jabuka. Pospite po želji cimetom. Zarolajte kore i stavite u protvan premazan uljem. Ponovite postupak sa ostalim korama, premažite ih mješavinom tople vode i ulja i stavite peci na 180°C oko 35 minuta.
  3. Malo ohlađene štrudle pospite šećerom u prahu.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 9 tankih kora za savijaču
  • 3 jaja
  • 25 dkg šećera
  • 200ml ulja (može i malo manje)
  • 2 čvrsta jogurta
  • 200g griza,
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1,5kg oguljenih jabuka

za premazivanje:

  • 50 ml mlake vode
  • 1-2 žlice ulja

Vino Kalazić Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: