Recepti
/
Hrvatska kuhinja
/
Dalmacija
Palenta s paškim sirom i mesom s roštilja i povrćem
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
40 min
Temeljac, mlijeko i maslinovo ulje zakipite, miješajući dodajte palentu i kuhajte 2 - 3 minute. Na kraju dodajte ledeni maslac, naribani paški sir i malo posolite. U četvrtastu plitku posudu izlijte palentu da sloj bude debeo 2 cm i ostavite da se ohladi.
Meso narežite na odreske debljine 1,5 cm, posolite i dobro ispecite na grill tavi s obje strane. Ostavite kratko sa strane da se u mesu stabiliziraju sokovi.
Ohlađenu palentu narežite na kocke pa na njih stavite naribani krastavac, meso narezano na kocke i kriške mini rajčice. Dovršite s nekoliko kapi maslinova ulja i grančicom majčine dušice.
> PRELISTAJTE NAŠ
AKCIJSKI LETAK
Sastojci
Za
4
osobe
150 g palente
400 ml mesnog temeljca
100 ml mlijeka
60 g maslaca
50 ml maslinova ulja
80 g paškog sira
sol
800 g svinjskog vrata
10 mini rajčica
1 krastavac
80 ml maslinova ulja
majčina dušica (timijan)
Vino Frajona Merlot
0,75L
Temp. serviranja:
16-18ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Bio Cherry rajčica Natur*pur
Instant palenta SPAR, 500g
Krastavci Natur*pur
Maslac SPAR, 250g