Crveni špageti s crvenim preljevom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. U blenderu miksajte sve sastojke za umak, osim peršina, celera i kokosa.
  2. Dodajte peršin, celer i kokos i ostavite da odstoji barem pola sata.
  3. Pomoću spiralizatora napravite rezance od cikle pa ih marinirajte u tamari umaku, ulju i octu umeboshi barem 25 minuta.
  4. Sve skupa izmiješajte u zdjeli pa poslužite ukrašeno zelenim listovima nekog sezonskog začina.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 veće oguljene cikle
  • 1 žlica tamari umaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žličica octa umeboshi (ili prema želji)

Sastojci za umak:

  • ostatak cikle nakon spiraliziranja
  • ½ šalice namočenih indijskih oraha
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žličica tahinija
  • 1 žlica agavina sirupa
  • sok od pola limuna
  • himalajska sol, po želji (kušajte tijekom miksanja pa, prema potrebi, posolite)
  • crveni papar u prahu (ovisno o vašem ukusu)
  • 2 - 3 sjemenke gorušice (može i bez nje)
  • 2 žlice kokosovih pahuljica
  • 1 žlica sitno nasjeckanog peršina
  • 1 žlica sitno nasjeckane stapke celera

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: